Facebook
Център за специална образователна подкрепа - Варна
Посоката, в която се движим, е по-важна от скоростта...

Ден на християнското семейство в ЦСОП Варна 21.11.2020 г.

Днес е ден на радост, ден на тържество, ден, в който Православната църква Чества въведение на Пресвета Богородица в Йерусалимския храм.

„Днес е началото на Божието благоволение”, пее Светата Православна Църква.

 Не случайно Православната ни църква е отредила „Въведение Богородично” като ден на християнското семейство и православната християнска младеж, защото в ценностната ни система като народ, семейството заема централно място. Няма път, който да не започва от дома. Пак от там започва пътя към храма и вярата. За това днес Божият храм широко е отворил врати и ни очаква.

Тихата книжка Въведение Богородично е първата книга от поредицата празничен календар. Тя спомага християнския празник Въведение Богородично да бъде представен по достъпен и интересен начин. С нейна помощ учениците слушайки разказа на учителя, имат възможността да проследят сюжета и да бъдат част от историята на приказката. Изображенията в книжката са изработени от различни текстури и са подвижни.

                          Диляна колаж 1

                          Диляна колаж 2       

           

Съвместно с Дарина Кючукова от ЦЛРП ОДК Варна, в продължение на седмица децата от занималнята и 3 група от ЦСОП Варна се подготвяха да посрещнат този семеен празник.По интересен начин,чрез драматизация с тиха книжка  госпожа Кючукова запозна децата с библейската история и традициите за празника на бългрското християнско семейство.

                     Диляна колаж 3,4

                     my_photo_collage-90  

           

След това децата с желание оцветиха тематични илюстрации и с подкрепа от специалните педагози изработиха подаръци за своите семейства – рамка за семейна снимка.

            Дилянаколаж 5,6,7

                          Диляна колаж 10             

                 Диляна колаж 8,9