Ден на християнското семейство в ЦСОП-Варна

Днес е ден на радост, ден на тържество, ден, в който Православната църква чества въведение на Пресвета Богородица в Йерусалимския храм.

„Днес е началото на Божието благоволение”, пее Светата Православна Църква.

Не случайно Православната ни църква е отредила „Въведение Богородично” като ден на християнското семейство и православната християнска младеж, защото в ценностната ни система като народ, семейството заема централно място. Няма път, който да не започва от дома. Пак от там започва пътя към храма и вярата. За това днес Божият храм широко е отворил врати и ни очаква.

Тихата книжка Въведение Богородично е първата книга от поредицата празничен календар. Тя спомага християнския празник Въведение Богородично да бъде представен по достъпен и интересен начин. С нейна помощ учениците слушайки разказа на учителя, имат възможността да проследят сюжета и да бъдат част от историята на приказката. Изображенията в книжката са изработени от различни текстури и са подвижни.

Съвместно с Дарина Кючукова от ЦЛРП ОДК Варна, в продължение на седмица децата от занималнята и 3 група от ЦСОП Варна се подготвяха да посрещнат този семеен празник.По интересен начин,чрез драматизация с тиха книжка  госпожа Кючукова запозна децата с библейската история и традициите за празника на бългрското християнско семейство.

След това децата с желание оцветиха тематични илюстрации и с подкрепа от специалните педагози изработиха подаръци за своите семейства – рамка за семейна снимка.